Alt du skal vide om en Ironman

For alle der er interesseret i triatlon, er Ironman kongedistancen. Vi har i Danmark lige haft et ironman-løb i København. Et ironman-løb kunne i København tiltrække cirka 200.000 tilskuere.

Løbende kan man deltage i over hele verdenen og storset året rundt. Det mest populære og anderkendte løb, er dog Hawaiis Ironman. Vinderen af dette løb kåres til verdensmesteren i denne kongedisciplin. Hawaiis Ironman forgår d. 13. oktober 2018.

Ironman – Hvad er det?

Hvad er et Ironman helt præcis så? Det er ikke en milliardær i en superheltedragt i hvert fald.

Indenfor sportsgrenen triatlon er Ironman den mest kendte distance.

Først og fremmest hopper deltagerne i vandet og svømmer en distance på 3800 meter.

Efter denne våde og formentlig kolde fornøjelse, skal der skiftes tøj og hoppes på cyklen. På cyklen skal der nu nedlægges det der svarer til en Tour de France-etape på 180 km.

De fleste fitness-entusiaster ville på nuværende tidspunkt være godt ømme i kroppen. Dog er det ikke slut endnu. Efter de 180 km. på cyklen, skal de ømme ben nu ud på et løb i maraton-distancen, 42,195 km.

Er dette en lidt for stor mundfuld, findes der også muligheden for at forsøge sig med en halv Ironman. Som det fremgår af navnet, så er distancen for alle tre discipliner blot halveret.

Sådan bliver du klar til at klare et Ironman

For at du kan blive klar til et Ironman-løb, skal du ligge rigtig mange timer i træning. Det siges normalt, at en gennemsnitlig dansker i forholdsvis god form, kan træne sig op til et Ironman, på cirka 22 uger. På de 22 uger skal der dog gennemsnitligt lægges cirka 6-8 dage i træningen, ugentligt.

Under hele denne træning er det vigtigt der er styr på kosten, så kroppen kan nå at restituere ordentligt gennem hele perioden.

Der er rigtig mange der kæmper med energiniveauet under hele træningsforløbet og selve løbet.

Til at hjælpe med dette kan det klart anbefales at købe noget energipulver. Når du skal ud og løbe eller cykle, så bland en flaske med energipulveret og drik det inden.

På selve træningsturen eller til det helt store Ironman-løb, så medbring en flaske, for at få fyldt alle de korrekte depoter op, så du kan gennemføre det ultimative triatlonløb.

No Comments, Be The First!