Find den rette cykel til dine cykelture

Hvis du er ude og købe en ny cykel, skal du spørger dig selv hvad dine behov og prioriteter er, og handle din cykel ud fra det. Nedenunder er der et par væsentlige detaljer, omkring de forskellige slags cykler.

Citybiken

Hvis du cykler meget i din hverdag, kunne en citybike måske være noget for dig. Inden du laver købet af din citybike, skal du være sikker på, at den tilfredsstiller dine behov. Desuden skal den have nogle gode bremser, være stabil, og give dig en god kørekomfort.

Børnecyklen

Udvalget af børnecykler henvender sig både til de helt små fra 2-års alderen og op til de større børn i 12-års alderen. Uanset alder kræves der mange timers øvelse i bestræbelserne på at blive en sikker cyklist. En ny cykel til dit barn kan nemt give anledning til forskellige bekymringer om bl.a. service, reparationer og om cyklen bliver for lille for hurtigt.

Racercyklen

Hvis du gerne vil cykle ud af landevejen med høj fart, bør du få fat i en racercykel. På grund af den høje fart, kan du nemt kommer over mange kilometer, på relativt kort tid. Da en racercykel har et meget aerodynamiske design, sikre det, at vindmodstanden er så lav som mulig. Derfor kan du nemmere få fart på. En racercykel er også en letvægtscykel, som betyder, at det er nemmere at komme fremad, når du cykler.

Crosscyklen

En crosscykel er en cykel, der bliver brugt som et alternativ til racercykler. Langt væk fra ser en crosscykel ens ud, sammenlignet med en landevejs-racercykel. Men når du kommer tættere på, vil du se et par forskelle, som f.eks. at hjulene er lidt bredere, samt at geometrien af cyklen er anderledes. Når du køber en crosscykel, skal du være helt sikker på, at den passer til dig. Da man kører rigtig hurtigt på en crosscykel, er det vigtigt at du har det behageligt mens du er ude el. inde og cykle.