Forældrekøb – hvad er det?

Mange unge har ofte ikke nok penge på lommen til at købe en bolig eller en lejlighed, mens de studerer. Det er derfor blevet rigtig populært at lave et forældrekøb. Et forældrekøb er, når en forælder eller et anden familiemedlem køber en bolig, og derefter lejer den ud til en i familien.

Det kan ofte betale sig at købe en lejlighed inde i byen i stedet for at leje den. Prøv så vidt som muligt at undersøge alt dette, inden I springer ud i at skrive under på en lejekontrakt eller køber en lejlighed. Du kan få en revisor i Aarhus, som kan guide dit barn og dig igennem et forældrekøb og rådgive jer, om hvad som giver mening og hvad der ikke gør.

Mange forældre vælger også at lave et forældrekøb for at sikrer barnets velbefindende under og efter studiet. De ser gerne, som de fleste forældre gør, at barnet trives, og får det bedste ud af livet. Du er ved et forældrekøb også sikker på, at dit barn har en ordentlig udlejer som er retfærdig.

Det vil sparer mange penge at lave et forældrekøb i storbyer, da efterspørgslen er så høj, som den er. Grundet den høje efterspørgsel vil priserne på udlejningerne også stige og ikke køre efter markedsprisen.

Lejekontrakten er vigtig

Selvom i kender hinanden og er i familie med hinanden, er det vigtigt at få en ordentlig lejekontrakt mellem jer. I vil på den måde undgå misforståelser, som kan skabe splid. Udover det skal man ved ansøgning om boligstøtte også have en rigtig lejekontrakt som dokumentation.

Hvis dit barn lejer for mindre end 2/3 dele af huslejen, vil det blive skattefrit for dit barn. Man skal dog være opmærksom på, at der er en række ting, som hænger sammen med dette. Bl.a. vil boligstøtten blive nedsat for barnet.