Hvordan laver man en ny hjemmeside? Læs guiden her!

Er du i tvivl om hvordan man laver en ny hjemmeside? Så har vi lavet en lille guide til hvordan du gør i dette indlæg. Det tager cirka 1 time for den urutinerede at få lavet en hjemmeside, men når man er inde i processen kan man typisk få den op og køre på under en halv time(hvis man ikke medregner ventetid på mails fra dk-hostmaster.)

Find på et domænenavn

Du skal første og fremmest have dig et domænenavn der relaterer sig til hvad din hjemmeside nu engang handler om. Hvis det er en personlig blog, så giver det måske god mening at have noget med sit navn i. Hvis det derimod er en virksomhedsside, så er dit brand jo det oplagte valg at købe. Hvis det ikke er tilgængeligt, er det måske en god idé at undersøge hvorvidt domænet bliver brugt aktivt og om du har mulighed for at købe det af dem der ejer det.

Når du har fundet dit domænenavn, så skal du gå ind og købe det på din foretrukne hosting firma. Det mest valgte er typisk Unoeuro(som set hos findhosting.dk), da deres brugervenlighed overstiger de fleste andres. Derfor vil vi også anbefale dig at bruge denne. Du skal blot vælge at købe et bronze webhotel og så bare ellers følge instruktionerne på skærmen.

Når du har bestilt og betalt dit domæne, så skal du blot vente på at du modtager en mail fra dk-hostmaster om at du skal aktivere dit domæne. Når du klikker på linket i mailen, bliver du taget til en skærm hvor du kan aktivere dit domæne.

Installer dit CMS

Nu skal du gå tilbage til unoeuro og deres kontrolpanel. Herinde går du ind og finder det der hedder 1-click installation og finder frem til det CMS der hedder WordPress.
Udfyld alle relevante informationer og tryk installer. Når det er installeret, så kan der godt gå lidt tid førend du kan se det i din browser, da DNS’en lige skal have tid til at indstille sig selv. Det kan tage op mod 24 timer, inden det slår igennem i alle lokationer. Indtil da, kan du arbejde på noget der hedder en midlertidig url, hvis du er utålmodig, men det er nemmest bare at vente på at DNS’en slår igennem.

Når DNS’en er slået igennem, så skal du logge ind i dit CMS ved at tilgå adressen ditdomæne.dk/wp-login.php. Her udfylder du de informationer du valgte under installationen. Når du er logget ind er der lidt ting vi skal have styr på inden du kan gå i gang med at lave dit site færdigt.

Aktiver plugins:

Du skal have dig lidt plugins for at øge funktionaliteten af dit site. De plugins vi altid installerer er følgende:

  • Yoast seo / all in one SEO(efter præference)
  • Ithemes security
  • Contact form 7

Når du har installeret disse er du godt dækket ind på basis funktionalitet.

Vælg hvordan dit domæne skal vises

For at vælge om dit domæne skal vises med eller uden www., skal du gå ind under indstillinger generelt og indtaste den version du gerne vil bruge her. Langt de fleste bruger versionen uden www nu om dage, men det er op til dig hvilken du vælger.

Indstil permalinks

Du skal gå ind under indstillinger og trykke på den der hedder permalinks. Herinde vælger du “indlægsnavn” og trykker ok. Så får du en mere SEO venlig url at arbejde med, når du udgiver dine sider/indlæg.

Alt herefter er mere eller mindre op til hvoprdan du gerne vil have dit site skal se ud. Undersøg markedet for flotte temaer så du kan finde et design der passer til dig og din sides formål. Et godt sted at starte er themeforest, da der er rigtig mange temaer samlet her.

 

 

No Comments, Be The First!