Hvorfor bliver jeg afvist som låntager?

Har du prøvet at søge et lån, for eksempel et kviklån men oplever at blive afvist? Selvom det aldrig er sjovt at blive afvist, er der som regel nogle naturlige årsager til det. Vi gennemgår nogle af de forskellige årsager her i artiklen.

Hvorfor afviser låneudbyderne nogle?

Først og fremmest skal vi lige have på plads, hvorfor nogle af de online låneudbydere afviser nogle af ansøgerne. Man skal tænke på, at de har en forretning, der skal kunne løbe rundt. Vurderer de ikke at ansøgeren kan betale lånet tilbage, har de altså en stor risiko for at miste deres penge. For at deres forretning også skal kunne eksistere på den lange bane, er de nødt til at tage nogle forholdsregler. Oftest er årsagerne, hvis man ikke er gammel nok, står i RKI eller har en lav indkomst. Vi gennemgår disse grunde nedenfor.

Hvis din indkomst er for lav

En af de hyppigste årsager til afvisning på for eksempel kviklån er, hvis en indkomst ikke er høj nok. For at man kan betale et lån tilbage igen, kræver det en fornuftig indkomst. Dette gælder særligt, hvis det er et kviklån. Et kviklån har en relativt høj månedlig ydelse, og derfor kræver det et godt tilrådighedsbeløb at kunne betale det tilbage. Der er ingen gylden tommelfingerregel for, hvor meget man skal tjene som et minimum. Dette afhænger af låneudbyderen.

Du er ikke gammel nok

Der er alderskrav på kviklån. Du skal være minimum 18 år gammel for at kunne optage et kviklån. Nogle udbydere har mere strikse regler, hvor du skal være over 20, 21 eller 25 år gammel. En højere alder er som regel forbundet med en bedre økonomi, og det er den korte forklaring på, hvorfor der er aldersgrænse på kviklån. Du vil altid kunne se den gældende aldersgrænse hos den pågældende låneudbyders hjemmeside.

Du har gæld i RKI

RKI er et register virksomheder kan bruge, hvis de oplever problemer med dårlige betalere. Står man i RKI er det næsten umuligt at få lov at optage et kviklån eller en hvilken som helst anden lånetype. Det er nemlig et tegn på, at du har meget gæld, og derfor vil du med al sandsynlighed ikke have økonomi til at betale et nyt lån tilbage. Derfor har stort set alle låneudbydere det som et krav, at man ikke må være registreret i RKI. Selvom du skylder flere firmaer penge, er det ikke sikkert, at det er alt din gæld, der står i RKI. Du kan tjekke hvilken gæld, der er registreret ved at kontakte registret.

Alder, for lav indkomst samt gæld er de hyppigste årsager til, at mange låneansøgere bliver afvist. Et alternativ til et kviklån kunne også være en kassekredit online, som måske til tider kan være nemmere at få.

No Comments, Be The First!