Sådan blev jeg til en ironman efter et rygestop

At gennemføre en ironman kræver noget helt specielt, det er i hvert fald min vurdering efter sidste år at have gennemført min første af slagsen. Denne bedrift, som jeg selv synes det er, blev gennemført efter at have trænet op til dette i flere år, samt have foretaget nogle kraftige livsstilsændringer – noget jeg tror er nødvendigt for senere at kunne kalde sig selv for ironman.

Hvis vi skruer tiden et par år tilbage, så ville man se en lidt halv tyk mig rende rundt med en livsstil som var uden for proportioner. Det var primært en livsstil som var præget af cigaretter, usund mad i lange baner, samt en søvnrytme der var helt ude i hampen når det kom til at passe et almindeligt arbejde, hvilket jeg dog hele tiden har haft. Når man vælger at behandle sin krop på denne måde over en lang periode, så bliver man præget af konstant træthed, mangel på lyst til at foretage sig noget, samt en generel træls holdning til rigtig mange områder, hvilket er noget man bliver træt af i længden – hvorfor jeg også besluttede at lave en radikal ændring.

Jeg ville løbe min første halvmaraton.

Dette viste sig at være startskuddet på en markant sundere livsstil. At beslutte sig for at gøre noget vildt som at løbe en halvmaraton var egentlig ikke noget der lå til mig af natur, men jeg tænkte at jeg havde brug for at der skete noget anderledes, samt at jeg havde noget at arbejde hen imod. Efter at have været ude at løbe den første tur, så kunne jeg godt fornemme at formen ikke ligefrem var noget at råbe hurra for, hvilket gjorde at jeg ret hurtigt tænkte – det her med cigaretterne går bestemt ikke hvis jeg vil gennemføre dette. Jeg forsøgte blot at droppe dem fra den ene dag til den anden, men blev ramt af konstant hovedpine og andre dårlige oplevelser, så jeg valgte at give de ellers ret så populære e-cigaretter en chance – en beslutning som var helt fantastisk.

Det tog mig omkring 2 måneder fra jeg begyndte med e-cigaretter til at jeg havde droppet alle former for røg, og efterfølgende gik der blot en yderlig måned før jeg løb over målstregen i mit første halvmaraton som var startskuddet til en stor interesse indenfor løb og motion. Dette har dags dato så udviklet sig til at jeg har gennemført mit første ironman løb – noget som kun har været muligt grundet en sundere livsstil, så min største anbefaling til dig er at tænke på dit ve og vel!

No Comments, Be The First!