Sådan kommer du bedst i gang med træningen på cykel

Hvis du går og drømmer om at fuldføre en iron man en dag, er der tre forskellige sportsgrene, du skal kunne præstere i: løb, svømning og cykling. Det er vigtigt at træne sig op til dem alle sammen, men der vil ofte være en af de tre discipliner, som du klarer bedre end de andre.

For rigtig mange atleter, er det en vigtig ting at kunne præstere godt på cyklen. Det er den disciplin, der har den længste distance, så hvis du kan optimere din hastighed på cyklen, kan du komme rigtig godt foran de andre, og du kan få en hurtigere tid, hvis du virkelig er god til det.

Sådan bliver du bedre til at cykle

Det er vigtigt, at du træner en hel masse på cyklen, så du kan blive bedre til denne disciplin. Samtidig er det enormt vigtigt, at du får nogle gode benmuskler, da det særligt er dine ben, du skal kunne bruge meget for at præstere godt på cyklen. Det kan godt være en fordel at træne dine benmuskler op i træningscenteret ved siden af din cykeltræning.

Sørg for at gå på jagt efter de bedste cykelbukser, så du ikke bliver for øm af at træne på cyklen. Herefter er det bare om at komme i gang med træningen, og du kan med fordel finde en bakke, du kan blive ved med at cykle op ad, for det er særligt denne form for træning, der giver aller bedst.

Derudover er den vigtigste del af cykeltræningen, at du lærer at bevæge dig med cyklen. Hvis du nogensinde har set professionel cykling, kan du se, hvordan rytterne bevæger sig sammen med cyklen i store, vuggende bevægelser, der er helt naturlige for cyklen, og som er med til at give dem den største udnyttelse af al energien, når de cykler. Prøv at bevæge dig med din cykel, så du kan komme ind i det samme flow.

Gør din cykeltræning spændende med en hård udfordring

Rigtig mange i dag er blevet bidt af adventuresport eller ekstremsport, som det også kaldes. I adventuresport sørger du for virkelig at presse dig selv, så du kan komme til at præstere langt bedre, end du troede var muligt. Det handler også om at udfordre dine reaktionsevner, hvilket du blandt andet kan gøre ved at cykle hurtigt igennem skoven, eller ned af en meget stejl og svær bakke.

Når du laver denne form for træning, sørger du for, at din krop kan lære at reagere hurtigt og bliver meget mere bekendt med cyklen, og hvordan du kan bevæge den. Dog kan ekstrem adventuresport godt være ret farligt til tider, og derfor er det meget vigtigt, at du har det rigtige sikkerhedsudstyr på, før du kaster dig ud i denne disciplin.

Hvis du træner en hel masse forskellige scenarier igennem på din cykel, vil du opleve, at du er klædt meget bedre på til at kunne gennemføre en iron man på god tid, fordi du er stærk på cykling.