Det skal du vide om leasing

Har du overvejet at lease en bil? Det kan være lidt af en jungle at tage stilling til, om du skal købe eller lease. Der er nemlig fordele ved begge muligheder. En af de største fordele ved for eksempel at lease en bil, er, at du slipper for uforudsete regninger, når bilen pudselig skal repareres. Det er ikke tilfældet, når du har købt en bil og dermed bunde dig på en helt anden måde. Læs mere nedenfor og blive klogere på fordele og ulemper ved at lease.

Leasing giver en stabilitet

Vælger du at lease en bil, skriver du under på en kontrakt med leasingselskabet. I den periode, du leaser bilen, ved du på forhånd, at du skal betale en fast månedlig ydelse. Når du underskriver kontrakten, skal du nemlig angive, hvor mange kilometer, du regner med at køre det resterende år. Prisen er dermed udregnet ud fra de kilomenter, men ligeledes for serviceudgifter. Dog skal du være opmærksom på de forholdsregler, der er ved leasing.

Er du for eksempel ikke bekendt med, hvor mange kilomenter du kommer til at køre i løbet af året, kan det være lidt af et sats at lease. Skulle der komme eventuelle forandringer i form af nyt job eller andet uforudsigeligt, kan du nemlig risikere at køre flere kilometer, end dem du umiddelbart regnede med. Det kan gøre leasingen endnu dyrere, eftersom du skal betale for de ekstra kilomenter, du kører. Er du derimod sikker på, at dine omstændigheder ikke ændrer sig, kan det være en fordelagtig løsning at lease fremfor at købe. Derudover kan det være en fordel at lease, hvis du er glad for at køre i nye biler, og længe har ønsket dig en bestemt model. Når du så får lyst til at udskifte bilen igen, kan du gøre det, ligeså snart kontrakten er udløbet.