Hvorfor skal du vælge elcykel

En elcykel kan måske godt lyde som det lette valg, fordi den hjælper dig jo når du cykler, så det er ligesom at cykle ned af bakke hele tiden. Det er rigtigt på nogle områder, dog kan du ændre på hvor meget motoren hjælper dig, når du er i gang med at cykle. Det kan være du ikke har samme krop, som du måske havde engang, der kan være mange årsager til at du ikke har ligeså mange kræfter som da du var yngre. Derfor kan man stadig længtes efter en cykeltur, som man bare ikke kan få længere, fordi din krop ikke har muskulatur til at cykle mere. Derfor er en elcykel det rette valg, da den assisterer dig op ad bakke og på lige vej, så du alt efter hvor højt du har sat den skal bruge mindst kræfter.

Til ældre mennesker

Mange ældre mennesker nyder en cykeltur, men ofte er det helt umuligt for dem, fordi de ikke kan holde til det længere. Derfor er elcyklen blevet meget mere udbredt, blandt ældre mennesker som gerne vil cykle, på den måde synker de ikke hen men holder deres kroppe i gang. De kan også lettere komme omkring, hvis de ikke har en bil længere, så gør en elcykel det meget lettere for dem.

Hvis du skal cykle langt

Det kan også være en fordel hvis du skal cykle langt, fordi hvis du skal cykle i forskelligt terræn, kan det blive rigtigt hårdt for kroppen. Derfor kan elmotoren hjælpe dig, enten om det er op ad bakke, eller på lange lige strækninger. Dog er der nogle begrænsninger for nogle elcykler, fordi de har en grænse i forhold til hvor langt, batteriet kan holde på en opladning.

Prisen

Alt efter hvor stor budget du har, jo bedre elcykel kan du købe, det er dog muligt at finde elcykel tilbud. Det er selvfølgelig også muligt at købe en elcykel brugt, dog vil jeg ikke anbefale dette, fordi hvis den er ældre end 2 år så er garantien med stor sikkerhed udløbet. Nogle elcykler koster rigtig mange penge, imens nogle er lidt billigere, imens de faktisk har præcis samme funktioner, men hvor du i nogle tilfælde betaler for navnet.

Topfart og længde

Normalt holder en fuld opladning 10+ kilometer, imens motoren som sidder i cyklen, assistere op til 25 km i timen. Topfarten er afgjort efter loven, hvor en elcykel ikke må køre hurtigere end 25 km i timen på rent el, alt efter batteriet kan det holde i en del flere kilometer.