Begynder guide til Triatlonudstyr

Selve triatlonsporten er voksende og flere og flere giver sig i kast med denne udfordring og stiller op til forskellige løb og stævner både i Danmark, men også rundt omkring i udlandet. Man behøver dog ikke at stille op til stævner for, at bruge denne sportsgren i sin træning og mange bruger da også denne træningsform uden at stille op til stævner, men for at holde sig fit og i form, da det er en træningsform som giver meget variation og udfordring.  Her kommer du til at veksle din træning med både løb, cykling og svømning som kommer til, at involvere hele kroppen og flere finder da også lysten og viljen til, at stille op til stævner efter at være startet mere stille og roligt, med fokus på denne træningsform kun for motionens skyld.

Men hvordan kommer man så lige i gang med dette og hvad skal man sørge for, at indkøbe sig af udstyr for, at få det maksimale ud af sin træning.

Triatlon er her på mange punkter en forholdsvis simpel sportsgren, dog kan man hurtigt købe sig fattig i dyrt udstyr, som der nødvendigvis ikke er brug for til at starte med, når man er tidligt i opstartsfasen og først lige skal finde ud af, om det helt præcist er noget for en selv.

Cykling:

Der findes her mange muligheder for forskellige cykler du kan anvende, som kommer i prisklasser fra 8.000-100.000+ kr. Her anbefaler vi til at starte med, at anskaffe dig en racercykel eller triatlon cykel mellem 8.000-15.000 kr. Da du efter at have brugt dette i et stykke tid, har fundet ud af om det virkelig er noget for dig og om du har tænkt dig at stille op til stævner og derfra kan sælge din gamle og købe en nyere og bedre model.

Svømning:

Her skal du indkøbe dig nogle badebukser/dragt og svømmebriller. Hvis du vil svømme træne udenfor som ved en rigtig triatlon, eller overvejer at stille op til stævner, skal du her få indkøbt dig både våddragt, neophrenhætte som hjælper mod afkøling.

Løb:

Her skal du indkøbe dig løbetøj og løbesko. Sørg her for at sætte fokus på at købe nogen ordentlige almindelige træningssko til løb, da hvis du for eksempel erhverver dig nogle konkurrenceløbesko, godt kan løbe ind i skader eller meget ømme føder, da de er for lette og ikke er bygget til længere løb som triatlon kræver.

Andet:

Vi vil her også anbefale at du erhverver dig et pulssur, som kan hjælpe dig med at holde nærmere øje med din træning og så du kan holde din puls på et specifik niveau og derfor få det maksimale ud af din træning. Find her et godt pulsur som passer til dig og få evt. inspiration fra forskellig pulsur test, som du finder online på nettet.

God træning!

No Comments, Be The First!