Hvad kræver en ironman?

Den er kendt som kongedistancen; 3800 meters svømning, 180 km cykling og til slut et Marathon på 42,195 km. Lyder det som noget for dig? Mange har en drøm om at fuldføre en Ironman, men det er nødvendigt at have styr på detaljerne omkring den lange rute. Hvad kræver det egentlig at fuldføre en Ironman? Hvor meget træning skal der til, og hvilke triathlon udstyr er det nødvendigt at løbe med? Blive klogere på den mest kendte Triathlon distance på siden her.

Kan jeg være med?

Hvis du har besluttet dig for, at du vil træne op til at gennemføre en Ironman, så kræver det først og fremmest en utrolig god form, men næsten ligeså vigtigt; at sætte timer af til de mange og lange træningspas. Det kan for mange være svært at tilpasse i en travl hverdag, hvor både arbejde og familie skal gå op i en højere enhed. At have struktur i hverdagen bliver en fordel for dig, når du træner til den lange distance.

Der er 7 dage på en uge, så med 10-12 træningspas i ugen kræver det dage flere træningspas. Det kan eksempelvis være svømmetræning inden arbejde og cykeltræning om aftenen. Husk desuden at træne svømning i havvand, da det oftest er anderledes end i en svømmehal. Så ja, du kan gennemføre en Ironman, men det kræver, at du prioriterer og går 100% ind for træningen. Rekorden på en Ironman er sat i tiden 7 timer, 35 minutter og 39 sekunder – så du er fysisk aktiv i meget lang tid.

Lyt til din krop

Når du træner er det vigtigt, at du lytter til din krop. Restitution betyder rigtig meget for din form samt forebyggelse af skader. Hvis man ikke har stor erfaring med hård fysisk sport, så kan det være svært at skelne mellem, hvornår man skal springe en træning over, og hvornår din krop blot er lidt øm. Det er i sig selv en læringsproces.

Gå ikke ned på udstyr

Det er en fordel at have ordentligt udstyr og tøj, når du gennemfører en Ironman. Det er selvfølgelig individuelt, hvor mange penge, man vil bruge på det. Noget af det vigtigste udstyr ser du herunder:

  • Svømmebriller og badehætte
  • Tætsiddende våddragt, som du har god bevægelighed i
  • Dragt til Triathlon, skal være tætsiddende og svedtransporterende, således det kan tørre hurtigt på farten
  • Cykelsko og godkendt cyklehjelm

På flere hjemmesider kan du finde alt i triudstyr og læse mere om distancen.

No Comments, Be The First!