Hvordan kan du træne med en hælspore?

En hælspore gør afsindig ondt, det vil følelse som om, du træder på et søm, hver gang du taget et skridt. Ofte vil det være fordi, at du har overbelastet hælen, at hælsporen opstår. Dog kan du sagtens træne, selvom du har en hælspore.

Hvordan behandles en hælspore?

Den betændelse, der er opstået i hælen, vil aftage med tiden, men det kan være en meget lang og ikke mindst smertefuld proces. Der kan gå mange måneder, før din hæl er sig selv igen. Der er forskellige måder at behandle hælspore på. Nogle vælger at få akupunktur andre vælger ultralyd, hvilket kan være godt, og som sagtens kan virke, men det er ofte symptombehandling, som ikke hjælper på selve årsagen til, at hælsporen er opstået i første omgang. Hvis du vil prøve at komme årsagen til livs, så er det muligt ved at vælge Align Footwear indlægssåler. Dem kan du læse mere om på på alignfootwear.dk/derfor-virker-det/haelspore/. Bag Align Footwear står en dansk fysioterapeut, som samme med en amerikansk fysioterapeut har udviklet Align Footwear sålen. Den store forskel på Align Footwear sålen og andre skoindlæg er at Align Footwear sålen skaber bevægelse for foden. Dette sker ved, at sålen har tre støttepunkter, som åbner op for foden og giver en langt bedre støtte og aflastning end traditionelle såler. Behandling af hælspore kan derfor ske ved hjælp af en Align Footwear sål.

Hvilken form for træning kan du udføre?

Når du har fået en hælspore, er det ofte på grund af belastning, derfor er det vigtigt, at du ikke overbelaster din fod og hæl, da det så vil tage endnu længere tid for dig at komme af med din hælspore. Hvil din fod, så meget du kan, og hvis du skal gå, så vælg eksempelvis at gå med Align Footwear fodsåler, som støtter godt op om din fod. Især de første par dage er det vigtigt, at du får slappet godt af i foden og ikke bevæger dig rundt på hårdt underlag. Det kan også være nødvendigt for dig at tage smertestillende medicin, hvis du har meget ondt.

Gode øvelser for dig med hælspore

Mange tror at de ikke kan træne og bare skal ligge på sofaen, hvis de har fået en hælspore, men du kan sagtens træne. En trappemaskine eller det at gå på trapper er rigtig godt, når du har en hælspore. Din kondition bliver forbedret, og du vil få en masse benmuskler, samtidig vil din hæl blive aflastet, fordi den slet ikke rører ved noget underlag. Når du går på trapper eller trappemaskinen, så er det vigtigt, at det kun er det forreste af din fod, som du sætter på trinets yderste kant. Du skal derfor ikke stå med en flad fod på et helt trappetrin, det vil belaste din hæl for meget. Cykling er også en god måde at træne på, hvis du har en hælspore. Her er det også vigtigt, at du kun træder på tæerne, så du ikke belaster din hæl.

No Comments, Be The First!