Hvorfor ikke købe et løbebånd til hjemmetræning?

Når varmen og solen bager, er det dejligt at løbe sig en tur udenfor. Vejret er dog ofte ret ustadigt i Danmark, hvor både mørke, vand, regn, storm og kulden kan lægge en dæmper på lysten til snøre løbeskoene og træne løb udendørs.

Hvorfor ikke købe et løbebånd til hjemmetræning? En investering i et løbebånd kan opretholde din form gennem især efteråret og vinter perioden, hvor det er noget sværere at komme ud i kulden og mørket med en pandelampe på.

Et løbebånd på højde med crosstrainer, romaskiner og andre lignede motionsmaskiner til cardio træning, kræver lidt plads i hjemmet. Men hvis du har plads, er der mange gode grunde til hvorfor maskiner til hjemmetræning kan være det rigtige valg.

Hvorfor købe løbebånd til hjemmetræning?

Hvis du har nedslidte knæ og lignede lidelser, er løbebånd og løb ikke velegnet. Men hvis du ikke har fysiske skavanker i forhold til løb, er der mange fordele ved et løbebånd. Hvor den største ulempe selvfølgelig er prisen, da det ikke er ikke motionsudstyr i den billige ende. Men du får dog fordele ved løbebånd i forhold til cardio hvis du sammenligner med crosstrainer, motionscykel m.m.

 • Kondi: Løb er nok den bedste form til at få en god kondi. Her vil løbebåndet være gavnligt til at opretholde formen gennem den kolde vinter. Og løb er en meget hurtigere måde at komme i form end brug af f.eks. crosstraineren.
 • Vægttab: Løb er med til at sætte forbrændingen i vejret. Og hvis du spiser en almindelig og sund kost, vil du opnå vægttab meget hurtigere end lignende motionsmaskiner.
 • Optimerer løbet: Du vil med et løbebånd kunne optimerer din træning. Helt ligesom du kan kombinerer med intervaltræning uden at tage højde for vejret udenfor.
 • Skånsomt: Et løbebånd er mere skånsomt mod din led og knæ end underlaget udenfor.

Hvordan du vælger et løbebånd?

Ligesom med meget andet træningsudstyr og maskiner, finder du også et stort udvalg indenfor løbebånd som du kan se i en Løbebånd test her. En test eller guide vil give dig det nemme overblik over de bedste modeller indenfor pris, kvalitet og ydelse der varierer fra de helt billige du finder i Harald Nyborg til de dyre professionelle modeller til f.eks. centre.

Hvis du vil bruge løbebåndet til noget, skal du se bort fra de helt billige modeller der starter ved en pris af 2.000 kr. Du kan nok godt løbe på dem, men kvaliteten i materialer og ydelse er mildest talt skrabet. Her bør du hellere spare penge ved at købe en brugt model i en god kvalitet på DBA eller Facebook.

Tag disse ting med i dine overvejelser, når der skal vælges et løbebånd:

 • God kvalitet: Køb i en god kvalitet som altid koster det mere. Hvis du vil noget med din løbetræning, men ikke vil bruge penge på det, så er udendørs løb både billigere og bedre end de billige løbebånd modeller.
 • Din vægt: Køb et løbebånd der kan holde til din vægt. Hvis den maksimale vægt til anvendelse siger 100 kg. og du vejer 97 kg. så køb et løbebånd der har en højere maksimal vægt grænse.
 • Løbeflade: Store løbeflader er det bedste valg. Fordelen ved de små løbeflader er, at maskinen fylder det mindre. Ulempen ved de små løbeflader er, at det være ganske irriterende at løbe hvis du hele tiden skal øje med om der er plads hvor du sætter fødderne.
 • Din træning: Skal du træne dig selv op til noget stort, eller skal du ”bare” jogge som lidt sund træning efter en arbejdsdag? Her er funktioner, hastighed og motor de ting der gør, om prisen på løbebåndet bliver høj eller ej. Der er ingen grund til at kaste penge efter en maskine der er beregnet til en mere professionel udøver end til dit brug. Helt ligesom det modsatte gør sig gældende. Her kan hældningsgrad være vigtigt i forhold til din træning, hvis du vil udfordre dig selv mere end det almindelig brug.
 • Motor: Motoren er en vigtig detalje på løbebåndet. Her er motorens størrelse afgørende for din vægt og brug. Helt ligesom holdbarhed og støj er en anden vigtig egenskab ved en motor.
 • Støj: bor du i lejlighed og overvejer at købe et løbebånd, så skal du købe en underlagsmåtte af hensyn til underbo og naboer. Et løbebånd der jo mere det skal yde, jo mere vil det larme. Denne støj skal du absorberer bedst muligt.
 • Klappes sammen: Kan løbebåndet klappes sammen så det fylder mindst muligt, eller har du plads nok til at størrrelsen af løbebåndet ikke er et problem.

No Comments, Be The First!