Sådan finder du den racercykel, der passer perfekt til dig

Når du skal finde din næste cykel, er der mange ting man skal være opmærksom på. Det vigtigste ved den nye cykel er, at det er en cykel, der passer rigtig godt til dig. Men hvordan finder man den cykel, der passer godt til dig? Gennem denne artikel kommer jeg ind på, hvordan man finder den helt rigtige stelstørrelse til sin næste cykel, samt hvordan man kan finansiere en sådan cykel.

Sådan finder du den rigtige stelstørrelse

For de fleste er det rigtig svært at skulle ud og købe en ny cykel. Nogle mål angives i tommer og andre i centimeter, og derfor kan det nogle gange være lidt svært at sammenligne stelstørrelse på en cykel med en stelstørrelse på en anden cykel. Men flere steder på nettet kan du finde en tabel, hvor du ser målene angivet i både tommer og cm.

For at finde den korrekte stelstørrelse til dig, er det nemmeste at måle sin skridtlængde. Det kan du måle ved at stå på et fladt gulv uden sko med ca. 15 cm afstand mellem benene. Så måler du fra skridtet og helt ned til gulvet (husk at det er på indersiden af benet). Skridtlængden er nemlig den afstand som der er fra sadlen og ned til pedalerne.

Skal du ud og have en ny racercykel kan du ud fra din skridtlængde beregne, hvilken stelstørrelse der passer til dig. Formlen som du skal anvende ser således ud:

Din skridtlængde * 0,66 = din stelstørrelse i cm.

Skal du ud og have enten en mountainbike eller en citybike, skal du også bruge din skridtlængde, men dog skal du gange med 0,56 for mountainbike og 0,61 for citybike.

Hvorfor skal du vælge en racercykel fremfor enhver anden cykel?

En racercykel er til dig, som ønsker at cykle gennem Danmarks skønne natur og byliv. Den er skabt til de lange afstande og landevejskørsel med høj hastighed. Fordi en racercykel har så tynde dæk er rullemodstanden mindsket betydeligt. Derudover bygges racercykler typisk sådan, at stellet på cyklen har en lav vægt. Racercykler har også tætliggende gear, som gør det muligt nemt at skifte fra et gear til et nyt. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du vælger at købe en racercykel til konkurrencer, kan det være en god idé at købe letvægts hjul og en cykel med meget let stel. Dog vil prisen på cyklen også stige betydeligt, hvis dette vælges.

Hvordan kan jeg så få finansieret min racercykel

Det kan komme som et chok, når man kigger på prisen for sin nye cykel. Nogle gange kan det også betale sig at kigge på den blå avis eller til auktioner og finde sin næste cykel brugt. Der er i hvert fald mange penge at spare, hvis man mangler penge til en ny cykel.
Men skal det være en spritny cykel og har man ikke pengene til det, er der også et andet alternativ. I dag er det nemlig blevet muligt at tage et forbrugslån. Det er super nemt og hurtigt at få foretaget og så kan man hurtigt få råd til sin næste cykel. Men hvad skal man så være opmærksom på når man tager sit næste lån. Det er meget vigtigt ikke bare at foretage et lån med hovedet under armen. Du skal overveje nøje hvilket lån du skal tage. Men hvordan finder man så sit næste forbrugslån? Der er nemlig rigtig mange udbydere i dag, og hvordan ved du så om det lån, du har fundet, er det mest optimale lån til dig. Mange tror i dag, at renten er den eneste og afgørende faktor for hvor dyrt et lån er. Men det er faktisk ikke altid det lån der har den højeste rente, der er det dyreste lån. Når du skal ud og sammenligne lån skal du sammenligne ÅOP, som er de årlige omkostninger i procenter for hver lån.

Til sidst vil jeg gerne lige påpege, at det ikke anbefales at foretage et forbrugslån, men skal man i gang med sit nye job, sin nye hobby eller noget helt tredje og har akut brug for en ny cykel, er det selvfølgelig en mulighed. Men pas på du ikke vælger et lån du kommer til at bøvle med i lang tid. Du kan læse om forbrugslån her.

 

No Comments, Be The First!