Tænk dig om, hvis du føler symptomer

Føler du, at du gennemgår nogle symptomer, kan det betyde, at du lider af en sygdom. Men det kan også være noget ganske ubetydeligt. Men oplever du at lide under flere forskellige symptomer på samme tid, kan det være tegn på, at noget er galt i din krop. Den forsøger at bekæmpe en sygdomstilstand og udviser derved symptomer. Og er man generelt sund og rask, er det oftest ikke noget, man behøver at bekymre sig om. Men kan man mærke, at noget ikke er som det plejer, er det en god idé at undersøge det lidt nærmere. Det kan være en sygdom, der kræver behandling. Så udviser du eksempelvis meningitissymptomer, er det meget vigtigt hurtigt at blive undersøgt ved lægen. Men føler du forbigående mavesmerter uden andre symptomer, er det sandsynligvis ikke noget særligt.

Lyt til din krop

Har du flere symptomer på sygdom sideløbende, er det en god idé at mærke efter, om det kunne være tegn på sygdom. For er det en alvorlig sygdom, kræver det som regel lægelig behandling. Har du fx mavesårssymptomer som hård afføring med blod i, blod i opkast, hård mave og mavesmerter er det godt at søge læge og få den nødvendige behandling. Det er ligeledes vigtigt at tage det alvorligt, hvis du udviser stresssymptomer, da det kan være ødelæggende for en selv og omgivelserne, at bære sådan en byrde. Føler du eksempelvis stor tørst, hyppig tissetrang og træthed kan det være sukkersygesymptomer eller diabetessymptomer, men det kan også være udtørring af kroppen grundet sved og for lille vandindtag. Derfor skal man undersøge, om der er flere symptomer, såsom kløe, infektioner, sår og eventuelt kvalme og hovedpine, som kan være indikatorer for sukkersyge eller diabetes. Men det er altid kun lægen, der kan fastslå, om der er tale om en sygdom.

Det kan være helt ubetydeligt

Selvom det oftest ikke er noget, er det vigtigt at lytte til din krop, hvis der faktisk er tale om sygdomssymptomer, og man bør komme i behandling. Ved angstsymptomer er det gavnligt at få professionel hjælp til at håndtere, så man kan begå sig bedre. Det samme gælder, hvis man har PTSD-symptomer. Det er vigtigt at få bearbejdet traumet, da det kan være ødelæggende for krop og sind. Hyperaktivitet, opmærksomhedsproblemer og impulsivitet, der er ADHD-symptomer, er det faktisk muligt, at komme i behandling og måske slippe symptomerne i voksenlivet.

No Comments, Be The First!